• Wat zijn Swarovski Crystal Pearls?

  Swarovski Crystal Pearls zijn geen natuurlijke parels, maar gesimuleerd zoals Swarovski dat zelf graag noemt. De kristal parels van Swarovski zijn gemaakt met een perfecte kristallen kern, een van de vele specialisaties van dit Oostenrijkse bedrijf dat ook de bekende Swarovski Elements maakt die verwerkt zijn in de sieraden van BiLouX. De prachtige luster en glans van dit type parels komt van een unieke coating die door Swarovski is ontwikkeld. Door deze hoogwaardige coating krijgen alle Swarovski parels een schitterende diepe glans en uitstraling, bijna als een gloed die van de parels lijkt te komen. En omdat de parels onder volledig gecontroleerde omstandigheden worden gemaakt zijn ze perfect in elk opzicht, zowel van vorm als qua kleur.

 • De voordelen van kristal parels

  Kristal parels hebben een aantal grote voordelen boven natuurlijke zoetwater en zoutwater parels. Een opvallend verschil is dat je voor een relatief klein budget toch perfect ronde parels kunt scoren, waar dat met natuur parels alleen mogelijk is met een budget van honderden euros. Koop je zoetwaterparels voor een vergelijkbaar budget dan zijn dat altijd barokke parels - onregelmatiger van vorm en kleur. Als je toch liever van perfectie houdt dan zijn de kristal parels de keuze voor jou. Naast de perfecte vorm en maat speelt kleur echtheid ook een grote rol bij deze parel soort. Door de gecontroleerde omstandigheden zijn alle parels exact gelijk qua kleur. Bij natuur parels is dat onregelmatiger.

  Als laatste speelt kwaliteit en kracht ook een belangrijke rol. Zoetwater en zoutwater parels zijn kwetsbaar. Doordat ze een poreus oppervlak hebben zijn ze gevoelig voor de invloeden van licht, parfum, huid en make up. Daarom vergen natuurlijke parels onderhoud. Kristal parels hebben deze nadelen niet. Door de speciale coating zijn de parels kleur echt en ongevoelig voor invloeden waar ze makkelijk mee in aanraking komen. Kies je voor kristal parels dan kies je naast perfectie ook voor gemak.

 • Daniel Swarovski werd op 24 oktober 1862 geboren in het Tsjechische Bohemen als zoon van een glasbewerker.
 • Op deze manier werd Swarovski van jongs af aan ondergedompeld in de stiel; in 1892 verkreeg hij zelfs een patent op een nieuwe snijmachine, waardoor het productieproces van kristalglas minder tijd in beslag nam.
 • In 1895 richtte Swarovski samen met Armand Kosman en Franz Weis het Swarovskibedrijf op, met als oorspronkelijke naam A. Kosman, Daniel Swartz & Co. (nadien verkort naar K.S. & Co.). Het bedrijf maakte gebruik van lokaal geproduceerde hydro-elektrische energie voor de energie-intensieve processen zoals slijpen.
 • Tegenwoordig is het bedrijf niet langer in handen van de familie van Daniel Swarovski, maar de familie wordt wel vertegenwoordigd in de raad van bestuur door Daniels achterkleindochter, Nadja Swarovski.
 • Swarovski staat veelal synoniem voor luxegoederen, zoals kristalglassculpturen, juwelen en haute couture. Op elke sculptuur staat het bedrijfslogo: oorspronkelijk was dit een edelweiss, tegenwoordig gaat het om de afbeelding van een zwaan.

 • BiLouX is een officieel geregistreerd merk in de Benelux.
 • BiLouX staat ingeschreven bij de KvK onder nr. 73136212
 • Misbruik van het merk BiLouX is strafbaar.
 • Alle afbeeldingen op deze site zijn eigendom van BiLouX en auteursrechtelijk beschermd.
 • Het merk BiLouX wordt beschermd en bewaakt door Merkenbureau van Asselt, gevestigd te Almere.
 • Copyright. Alle rechten voorbehouden.
 • Het is ten strengste verboden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van materiaal dat zich op de website bevindt te kopïeren, opnieuw te verspreiden, te publiceren of te wijzigen.

 

BiLouX on Instagram - @bilouxjewelry